Kirjoituskilpailu

FacebookTwitter

Vuoden ilmastoteko 2017 -ehdokkaat

 

Ilmastoaiheinen kirjoituskilpailu yläasteikäisille

Suomi täyttää 100 vuotta vuonna 2017. Millaista elämä Suomessa on 100 vuoden päästä tästä hetkestä?

Kirjoitus- tai videomuodossa palautetun kilpailutyön tulee käsitellä sitä, mitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tehdään seuraavien 100 vuoden aikana, ja miltä Suomi sen myötä 100 vuoden päästä näyttää. Onko ilmastonmuutoksen torjunnassa onnistuttu? Mitä se tarkoittaa arkielämälle?

Kilpailu on tarkoitettu yläasteikäisille nuorille. Kirjoitus voi olla esimerkiksi todellinen tai kuvitteellinen lehtihaastattelu, kertomus, lehtijuttu, uutinen, artikkeli tai mielipidekirjoitus. Kirjoituksen tulee olla korkeintaan yhden A4-sivun pituinen (fontti 12).

Videomuodossa palautettu kilpailutyö voi olla korkeintaan 3 minuutin video. Se tulee ladata valmiiksi Youtubeen tai muulle videoalustalle, ja videon linkki lähetetään sähköpostitse. Katso palautusohjeet kohdasta ”kilpailutöiden jättäminen”. Kilpailuaika on 1.12.2016–28.2.2017.

Kilpailun tausta

Kirjoituskilpailu on osa Energiateollisuuden Vuoden ilmastoteko -ohjelmaa. Ohjelmassa etsitään ja palkitaan energia-alaan liittyviä hankkeita, tekoja tai panostuksia, joilla torjutaan ilmastonmuutosta. Ohjelman rinnalla järjestetään vuosittainen kilpailu, jolla halutaan nostaa esille nuorten ajatuksia ja mielipiteitä ilmastonmuutoksesta ja ilmastoteoista.

Parhaat palkitaan

LahjakorttiEnergiateollisuuden Kestävän kehityksen foorumi ja Motiva valitsevat kilpailun voittajat. Yhteensä kuusi parasta kirjoitusta ja videota palkitaan 300 euron lahjakortilla urheiluliikkeeseen, eli kaksi kultakin vuosiluokalta, yksi kummastakin sarjasta. Mikäli työ on tehty ryhmätyönä, palkintosumma jaetaan ryhmäläisten kesken.

Kilpailun voittajat julkistetaan huhtikuussa 2017 Energiateollisuus ry:n nuorisosivuilla www.energiamaailma.fi sekä ilmastoseminaarissa. Kilpailun voittajiin ollaan yhteydessä ennen julkistusta.

Kilpailutöitä ei palauteta, ja oikeudet töiden hyödyntämiseen jäävät kilpailun järjestäjälle. Parhaat työt voidaan julkaista energia-alan ilmastotekoja käsittelevissä julkaisuissa ja Internet-sivuilla.

Ohjeeksi opettajille

Kilpailu voidaan toteuttaa osana äidinkielen, biologian tai maantiedon oppituntia. Töiden teettäminen vaatii arviolta 1 - 3 oppituntia sen mukaan, kuinka laajana kirjoitus tai video halutaan toteuttaa. Kirjoitustöiden ja videoiden valmistuttua koulu valitsee opettajan/opettajien toimesta kolme parasta työtä vuosiluokalta lähetettäväksi eteenpäin. Tämä tarkoittaa sitä, että yhdestä koulusta voidaan lähettää yhteensä korkeintaan 9 työtä, eli kolme kertaa kolme työtä per 7-, 8- ja 9-luokkalaiset.

Kilpailutöiden jättäminen

Kunkin koulun keskuudestaan parhaiksi valitsemat kirjoitukset tulee jättää 28.2.2017 mennessä sähköpostitse (Word- tai PDF-muodossa, videot valmiiksi linkin takana) osoitteeseen vuodenilmastoteko(at)energia.fi

Kilpailutyön saatteessa tulee mainita koulu, koulun osoite ja vuosiluokka, kirjoitustöitä ohjanneen opettajan nimi, yhteystiedot (puhelin, sähköposti) sekä kilpailutyön tekijän/tekijöiden nimi.

Lisätietoja Energiateollisuus ry, Eija Avellan, eija.avellan@energia.fi tai puh. 09 5305 2107.

Kirjoituskilpailu järjestetään Motivan ja Energiateollisuus ry:n yhteistyönä.

Kirjoituskilpailun voittajat 2016

Kestävän kehityksen foorumi valitsi seuraavat nuoret Vuoden ilmastoteko -kirjoituskilpailun voittajiksi. Onnittelut voittajille!

Kirjoitussarja

Videotyösarja

Kirjoituskilpailun voittajat 2015

Kestävän kehityksen foorumi valitsi seuraavat nuoret Vuoden ilmastoteko -kirjoituskilpailun voittajiksi. Onnittelut voittajille!

Kirjoituskilpailun voittajat 2014

Kestävän kehityksen foorumi valitsi seuraavat nuoret Vuoden ilmastoteko -kirjoituskilpailun voittajiksi. Onnittelut voittajille!

Energiateollisuus ry

Lisätietoja
Energiateollisuus ry
Eija Avellan
eija.avellan(at)energia.fi
+358 9 5305 2107