Mistä palkitaan?
Yleisöäänestyksen tulokset

Vuoden ilmastoteko 2016 -kisan yhteydessä järjestettävässä
yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai Tampereen
Sähkölaitos.
Äänestäneiden kesken arvottiin Helkama Jopo, jonka voitti Ilkka
Arvola
Masalasta.

Äänten jakautuminen
(top 3)

1. Tampereen
Sähkölaitos Oy

Tamperelainen pesuriperhe
36 % äänistä

2. Oulun Energia Oy
Painotalo Kalevan Suomen suurin aurinkovoimala
16 % äänistä

3. Lammaisten Energia Oy/Satmatic Oy
SUN-aurinkosähkö
11 % äänistä

FacebookTwitter

Oulun Energia Oy - Painotalo Kalevan Suomen suurin aurinkovoimala

Oulun Energia logoOulun Energia toteutti Kalevan aurinkovoimalan avaimet käteen -palveluna. Oulun Energia huolehti suunnittelun, lupahakemukset, tarvikehankinnat, asennukset ja tulee jatkossa huolehtimaan myös voimalan huoltoon ja kunnossapitoon liittyvistä asioista.

Voimala edustaa vahvaa ja ennakkoluulotonta edelläkävijyyttä, toimii tienraivaajana suomalaisilla aurinkoenergiamarkkinoilla ja rohkaisee esimerkillään muita. Hanke on herättänyt suurta kiinnostusta sekä Suomessa valtakunnallisesti että ulkomailla.

Oulun energia kuva

Voimalan koko on 1600 paneelia, 420 kW ja arvioitu vuosituotto 380 000 kWh. Painotalo hyödyntää tuotannon kokonaisuudessaan omaan käyttöön ja tuotanto kattaa kesäpäivänä jopa 90 prosenttia painotalon sähköstä. Tämä pienentää merkittävästi markkinasähkön hintariskiä. Voimala tuottaa vähintään seuraavat 25 vuotta puhdasta energiaa ja sen takaisinmaksuaika on noin 9 vuotta.

Oulun energia kuva

Aurinkopaneelit on suunnattu lounaaseen painotalon sähkön käyttöprofiilin mukaan. Tällä varmistetaan, että sähköä on eniten tarjolla iltapäivällä, jolloin sen tarve painotalossa kasvaa.

Käytetty liiketoimintamalli on monistettavissa. Kalevan rohkaisemana moni muu on lähtenyt rohkeasti mukaan aurinkosähkön hyödyntämiseen.

Lue lisää

Energiateollisuus ry

Lisätietoja
Energiateollisuus ry
Eija Avellan       
eija.avellan(at)energia.fi
+358 9 5305 2107